Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Συγχαρητήρια


Τελείωσε, λοιπόν και "επίσημα". Βγήκαν τα αποτελέσματα και ξέρουμε πια ποιοι είναι αυτοί, που όντας καταπληκτικά παπαγαλάκια, διέπρεψαν και θα έχουν πλέον μία περίοπτη θέση σ' ένα Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα και θα σε κοιτάζουν μ' ένα βλέμμα υποτιμητικό, γιατί αυτό σου αξίζει...και ποιοι είναι αυτοί, που όντας λιγότερο - ή και καθόλου - παπαγάλοι, ξέμειναν κάπου. Ω, μα βέβαια...Δεν πειράζει. Κάτι θα βρεθεί και για σένα... Μακάρι να ήμουν κουφή για σήμερα και να μην σ' άκουγα!!! Ποιος σου είπε ότι πειράζει? Ποιος σου είπε ότι με πειράζει? Μακάρι να ήμουν και τυφλή σήμερα και να μην έβλεπα αυτό το βλέμμα σου, αυτό το απαίσιο βλέμμα σου! Είδες το δικό μου? Γελούσα ηλίθιε!!! Γελούσα! Κι εκείνη η αυθόρμητη λεξούλα που μου' πες απ' το τηλέφωνο...Μόνο?! ΝΑΙ!!! ΝΑΙ, ΜΟΝΟ!!! ΚΙ ΑΝ ΘΕΣ ΕΛΑ ΕΣΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΓΡΑΨΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ!!! Έλα εσύ εδώ και γράψε περισσότερο, όμως πρέπει να βρίσκεσαι στην ίδια κατάσταση. Ξέρεις, δεν θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που κοιμήθηκα σαν άνθρωπος. Αλλά τι λέω...δεν ξέρεις... Άκου, λοιπόν, για να μάθεις. Στην αρχή το άντεχα. Δύσκολα μεν, αλλά το άντεχα. Τους τελευταίους μήνες, όμως, η κατάσταση χειροτέρεψε πολύ. Ξέρεις, λοιπόν, εσύ που σου φαίνεται τόσο λίγη η προσπάθειά μου, ότι ακόμη κι εκείνες τις εβδομάδες που γράφαμε, κοιμόμουν μετά τις 6? Και ξέρεις ότι ξυπνούσα λίγο μετά τις 7? Ξέρεις ότι ακόμα κι αν κατάφερνα να κοιμηθώ ξυπνούσα μέσα στη νύχτα με λυγμούς, καθόμουν στο κρεβάτι, έπινα λίγο νερό, έκλεινα τα μάτια κι ευχόμουν μ' όλη τη δύναμη της καρδιάς μου να ξημερώσει για να εξαφανιστούν αυτοί οι εφιάλτες? Φυσικά και δεν το ξέρεις. Δεν ξέρεις τίποτα! Δεν ξέρεις τίποτα γενικώς και δεν ξέρεις τίποτα για μένα! Μάθε, λοιπόν, ότι ήταν επιλογή μου ν' ανήκω στην δεύτερη κατηγορία - τα μη παπαγαλάκια. Ήταν επιλογή μου και το έκανα γιατί το γούσταρα! Γιατί το ήθελα εγώ ρε γαμώτο! Και δεν μετανιώνω γι' αυτό! Κι όχι δεν θα ξαναδώσω... Και με κάνει έξω φρενών που το θεωρείς δεδομένο! Και για άλλη μία φορά, τώρα που την χρειαζόμουν... Την χρειαζόμουν για να με προστατέψει από εκείνο το ηλίθιο βλέμμα σου κι από εκείνη την αισχρή φράση σου και την ελεεινή "συμπόνια" σου. Τώρα, λοιπόν, που την χρειαζόμουν, για μία ακόμη φορά μονοπώλησε την προσοχή της άλλος. Πώς? Έτσι όπως το κάνει πάντα. Κατάφερε πάλι να μπει στο νοσοκομείο. Αλλά όχι, δεν κατηγορώ αυτόν. Ούτε κι αυτήν βέβαια.... Μάλλον εμένα κατηγορώ, που δεν είχα ποτέ το θάρρος να της πω: Σε χρειάζομαι. Βοήθεια. Και πώς γίνεται σήμερα να με θυμούνται όλοι?! Το κινητό μου δεν σταμάτησε να χτυπάει. Γιατί θες να ξέρεις πώς τα πήγα? Για να μπορείς, ίσως, να αισθάνεσαι ότι, αφού κι εσύ κάπου τόσο είχες γράψει, δεν είσαι μόνος. Ή για να μπορείς να ικανοποιήσεις την ματαιοδοξία σου. Ε, ναι, λοιπόν. Αφού θέλεις να το ακούσεις τόσο πολύ, θα σου κάνω την χάρη, θα σου δώσω αυτήν την χαρά και θα' ναι όλη δική σου! Συγχαρητήρια, είσαι καλύτερος από μένα...

4 σχόλια:

Art. είπε...

Ίσως να το ξέρεις ήδη και να μην έχεις ανάγκη ένα μικρό που δεν ξέρει καν τι πέρασες, μα θέλω να σου πω ότι υπάρχουν δρόμοι για όλους, παπαγάλους και μη. Και δεν έχει σημασία αν ανήκεις στην πρώτη ομάδα ή την δεύτερη, αν πηγαίνεις όπου πηγαίνεις με την ψυχή σου και όχι εξαναγκαστικά -από έξω ή από μέσα- θα βγεις καθαρός.

υ.γ. και οιονεί άσχετο, αφού το διάβασα θυμήθηκα κάτι πολύ όμορφο που είπε ένας άνθρωπος που δεν γνώρισα: Αγάπη είναι να έχεις ανάγκη κάποιον ακόμα και όταν όλα σού πηγαίνουν καλά.

Flying.High.Dead.Angel είπε...

Art μου, οποιαδήποτε δική σας συμβουλή είναι ευπρόσδεχτη...ή καλύτερα είναι απαραίτητη...Το κείμενο είναι αφιερωμένο εξαιρετικά σ' ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, που χωρίς να ξέρει τίποτα, έρχεται μ' εκείνο το βλέμμα που αναφέρω και μου διαλύει την ψυχολογία. Ελπίζω και εύχομαι να είναι όπως τα λες...(Κι εγώ αυτό πιστεύω, αλλά πάντα υπάρχει μια αμφιβολία που σε τρώει).

Το Υ.Γ. σου είναι πολύ όμορφο και πολύ αληθινό. Πράγματι, όταν όλα σου πηγαίνουν καλά φαίνεται η αγάπη...
Καλό σου βράδυ! :)

Fleur είπε...

Καλά κάνεις και δεν μετανιώνεις για τίποτα.Επέλεξε ότι εσύ θέλεις.:)
Θα δεις ότι η ζωή μας οδηγεί εκεί που είναι καλύτερο για εμάς.;)

Πολύ μου άρεσε το ΥΓ της Αρτ!<3

Φιλάκια.:)

Flying.High.Dead.Angel είπε...

Να'σαι καλά Fleur! Δεν ξέρετε πόσο μεγάλη δύναμη και ανακούφιση είναι αυτά τα μικρά σας σχολιάκια για μένα... Δεν είμαι μόνη, και χαίρομαι!
Σου εύχομαι να έχεις ένα υπέροχο και δημιουργικό καλοκαίρι! :)